Friday, April 27, 2012

酥菠萝苹果蛋糕

 
酥菠萝苹果蛋糕 (Recipe adapted & modify from here & 方形模的60堂创意糕点课)

Ingredients:
Crust
50g butter
100g plain flour
1 egg yolk
25g sugar

Cake layer
80g butter
80g icing sugar 
60g eggs 
60g almond powder
30g plain flour 
20g dessicated coconut

Apple Fillings
2 apples, peeled, cored & cut into cubes
1 tsp Cinnamon powder 
2 Tbsp sugar
some water
some cornflour
*Cook everything together until apples are soft. Add cornflour to thicken 

Toppings
60g butter
2 Tbsp sugar
80g plain flour
*Gently rub the butter & flour to form into crumbs & add sugar & mix well. 

Method
1. Crust: Sift the plain flour in a mixing bowl. Add in sugar. Rub in the butter until small crumbs are formed. Add the egg yolk & knead to form a dough. Roll & press dough onto 8x8" square pan.

2. Spread the cake batter onto the crust, add in apple fillings & add toppings.

3. Bake in a preheated oven @ 170 degrees for 40mins.

5 comments:

Eileen@Hundred Eighty Degrees said...

This looks great to go with coffee...for my breakfast tomorrow?

cathysjoy said...

Eileen,
Help yrself, goes well with coffee ;)

lena said...

love your streusel topping!

cathysjoy said...

Lena,
I love that too ;)

blue0116 said...

Doudoune Moncler de tenir compte de ces deux choses, de penser au message que vos composants essayons de transmettre. êtes-vous la promotion d'un produit? Si oui, alors vous pourriez très bien faire votre mise au point du produit lui-même avec un minimum d'autres distractions. Dans ce cas, vous voudrez peut-être une couverture dans une couleur qui complète le produit, un lève-acrylique pour élever le produit, une lumière brille d'affichage sur le produit, et une petite brochure contenant titulaire informations sur le produit.

Post a Comment

Post a Comment