Tuesday, March 13, 2012

天然酵母全麦土司


天然酵母全麦土司
(basic recipe adapted & modify from Carol)

Ingredients  
200g natural yeast
200g bread flour
100g wholemeal flour
30g sugar
1/4 tsp salt
20g butter
90ml milk 
Oats 

Method: 
1. Combine all ingredients together (except butter) in a mixer & beat until a dough is formed.
2. Add in butter & beat again until the dough is smooth. Proof for 1.5hrs.
3. Punch out the air from the dough.
4. Roll out the dough into a large rectangle with the shorter end to be the same length as the length of the loaf pan. Starting with the shorter end, roll up the dough swiss roll style & place it into the loaf pan to proof for 1.5hrs.
5. Bake in a preheated oven @ 190°C for 45mins.

5 comments:

lena said...

i noticed that all your breads lately are made  using natural yeast. Is this the same as fresh yeast that's being sold there?

cathysjoy said...

Lena,
I culture my own yeast recently ;)
It works the same way as instant yeast

Hanushi said...

Really looks perfect!!! :)

cathysjoy said...

Thanks hanushi :)

blue0116 said...

Doudoune Moncler de tenir compte de ces deux choses, de penser au message que vos composants essayons de transmettre. êtes-vous la promotion d'un produit? Si oui, alors vous pourriez très bien faire votre mise au point du produit lui-même avec un minimum d'autres distractions. Dans ce cas, vous voudrez peut-être une couverture dans une couleur qui complète le produit, un lève-acrylique pour élever le produit, une lumière brille d'affichage sur le produit, et une petite brochure contenant titulaire informations sur le produit.

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