Monday, May 28, 2012

Mrs NgSK Vanilla Butter Cake


Mrs NgSK's Vanilla Butter Cake (Recipe adapted from Table for 2)

Ingredients:
230g salted butter, softened
4 eggs
50g + 140g sugar 
200g plain flour
66mls milk
1 vanilla bean, seeds scraped 

Method 
1. Separate the eggs. Beat egg whites until soft peak & add in 50g sugar gradually. Beat till stiff peak & set aside. 

2. Cream butter & 150g sugar till pale & fluffy. Put in vanilla seeds & beat for a while. Add in egg yolks one by one till well mixed.

3. Sift in flour & mix on low speed until incorporated. Add in milk in 2 additions & mix until well incorporated. Mix in balance of flour.

4. Put 1/2 the egg whites in & mix on low speed. Pour the balance egg whites in & fold.

5. Pour batter into pan & bake in a preheated oven @ 160 degrees for 45mins.
 

Verdict: Just like what Wendy had mentioned, it is a non cracked butter cake, soft & fluffy! 
                Hard to resist & I ate 4 pieces after slicing. Thumbs up! ;) 

3 comments:

Judy said...

Wow! Mrs NgSk's butter cake recipe seems to be going round very well! It's a good recipe to keep!

Cathyng said...

Judy,
Yes, definitely! :)

blue0116 said...

Louis Vuitton Sac stratégique de l'une quelconque de ces éléments, ou toute combinaison d'entre eux, peut grandement améliorer la réussite de votre exposition. L'attrait visuel et la fonction - Elements Of Conception réussie Avec des éléments commerciaux tant conception montrent disponibles, il pourrait être difficile au début pour savoir lesquels utiliser. Au moment de décider quels composants qui fonctionnera le mieux, nous vous invitons à considérer à la fois l'attrait visuel et la fonction - un sans l'autre se traduira par une conception qui ne re?oit que la moitié du travail fait.

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